Noul album Negura Bunget – Tau este disponibil la precomanda

Negura Bunget

Prin albumul “Tau” Negura Bunget, prionerii Black Metal din Romania, prezinta nu doar succesorul indelung asteptat al albumului “Virstele pamintului”, ci si primul propriu zis album lansat in colaborare cu casa de discuri germana Prophecy Production.

“Tau” reprezinta in acelasi timp pentru Negura Bunget si inceputul unei ambitioase trilogii muzicale si vizuale, care prezinta viziunea personala a formatiei asupra Transilvaniei. In timp ce prima parte a trilogiei exploreaza elementele naturale, partile urmatoare se vor concentra pe elementul uman, practici si credinte, si in cele din urma pe cel spiritual care a definit pentru totdeauna aceste taramuri.

Fiercare dintre cele opt piesele ale albumului “Tau” prezinta un loc natural specific, cu atmosfera si mistica lui unica, cu legendele si intelesurile din spatele lui. Muzical, Negura Bunet intrebuinteaza un arsenal deja familiar de sunete, elemente de Black Metal primar, greu, contrabalansate de cele meditative si folcloristice. Accentuand caracterul distinct, albumul beneficiaza de aportul unor muzicieni renumiti, precum:

 • Alexandrina Hristov (voce pe “Impodobeala Timpului”),
 • Bean MC (Subcarpati, Suie Paparude; voce pe “La Hotaru Cu Cinci Culmi”),
 • Gabriel Almasi (theremin pe “Nametenie”),
 • Rune Eriksen (ex-Mayhem; chitara pe “Impodobeala Timpului”) sau
 • Sakis Tolis (Rotting Christ; voce pe “Tarim Vilhovnicesc”).

Per total, muzica albumului “Tau” e mai oganica decat pe oricare alt album Negura Bunget, fiind legata si de e o expresivitate atinsa poate doar de clasicul “Om”. Totusi, muzica albumului “Tau” e doar o piesa dintr-un concept mai larg. Punctul crucial e uimitoare natura din Transilvania care se reflecta ca intreg cel mai bine in editia vizuala artbook a albumului cu 72 de pagini, care contin nu doar variantele in romana si engleza ale textelor, detalii despre locurile prezentate, cu trecutul lor, cat si trei videoclipuri, inchizind astfel acest cerc conceptual.

Titlul albumul, “Tau”, are mai multe intelesuri, pe de o parte se adreseaza omului, iar pe de alta parte reprezinta un ochi de apa din inaltimea muntelui, care, desi cel mai adesea pare marunt, e extraordinar de adanc.

Albumul poate fi deja pre-comandat, atat de la casa de discuri, cat si prin intermediul formatiei.

Data lansarii: 27.02.2015
Data lansatii pentru America de Nord: 03.03.2015

Editii disponibile:

 • CD Digipak
 • Vinil Gatefold 180g vinyl, black, cu mastering special pentru vinil, poster A2, husa interioara tiparita si husa de protectie PVD (500 de exemplare)
 • 2CD+DVD Artbook, 72 de pagini 28×28 cm, texte, bonus CD cu doua piese si bonus DVD cu trei videoclipuri (1000 de exemplare)

Tracklist:

 1. Nametenie
 2. Izbucul Galbenei
 3. La Hotaru Cu Cinci Culmi
 4. Curgerea Muntelui
 5. Tarim Vilhovnicesc
 6. Impodobeala Timpului
 7. Picur Viu Foc
 8. Schimniceste

Bonus CD (doar in editia artbook)

 1. La Hotaru Cu Cinci Culmi (versiune alternativa)
 2. Impodobeala Timpului (versiune alternativa)

Bonus DVD (doar in editia artbook)

 1. Nametenie (video clip)
 2. Curgerea Muntelui (video clip)
 3. Schimniceste (video clip)